- Jeg kunne ikke jobbet et bedre sted som lærling, og jeg har ingen planer om å skifte beite, selv om jeg nå har fått svennebrev. Men til neste år må jeg skifte kategori hvis jeg skal lage en ny billedkolleksjon til Årets Frisør. Det blir krevende å løfte seg ett hakk, men jeg trives med konkurranse og har planer om å delta til neste år også, sier Silje.<br/>
- Jeg kunne ikke jobbet et bedre sted som lærling, og jeg har ingen planer om å skifte beite, selv om jeg nå har fått svennebrev. Men til neste år må jeg skifte kategori hvis jeg skal lage en ny billedkolleksjon til Årets Frisør. Det blir krevende å løfte seg ett hakk, men jeg trives med konkurranse og har planer om å delta til neste år også, sier Silje.

Årets Lærling 2019, Silje Markussen: En stor ære og en god start på karrieren

 - Dette var siste sjanse til å konkurrere i kategorien Årets Lærling, så det var veldig gøy å vinne. En stor ære og en god start på karrieren, smiler Silje Markussen (24) fra Adam og Eva, avdeling Steen og Strøm, Oslo.

Som lærling har man ikke all verdens erfaring, og heller ikke ubegrensede ressurser når man skal ta et fotoshoot. Men det behøver ikke stoppe noen, mener Silje. - Man har ikke råd til å bruke en proff modell på et lærlingebudsjett, så jeg brukte en av mine egne kunder i salongen. Hun har vært sporty og stilt opp ved flere anledninger, og det funka bra. Selv om ikke alle har tilgang til et fotostudio, er det mulig å få til ting hvis man legger seg i selen og har gode folk å støtte seg til. Jeg fikk for eksempel god hjelp av make-up artist Marthe Gillebo. Man må trekke på folk rundt seg. - Jeg hadde en klar formening om hvor jeg ville med konkurransebidraget, men ingen 100 % plan. Det ble å prøve ut ting, se hvordan det fungerte i praksis, og foreta nødvendige justeringer. For meg var den vanskeligste delen det å greie å formidle og transformere uttrykket jeg ville lage, til et språk som andre kunne forstå. Jeg ville ikke skape noe folk kunne gå på gata med, men heller pirre nysgjerrigheten og lage noe som folk ville lure på hvordan jeg hadde fått til, rent teknisk. Kontraster er et stikkord. Jeg hadde lyst til å lage noe veldig glatt, i kontrast til det motsatte, mye tekstur og krøll. Leppa har alt med seg, og gir kanskje assosiasjoner til klovner, uten at dette er eksplisitt uttrykt. Jeg var fornøyd med resultatet, og det var kult at det traff juryen også, fremholder hun.  

Du kan lese hele intervjuet med Årets Lærling 2019 i neste utgave av Magasinet FRISØR som kommer ut i juni.  

Tilbake
ANNET INNHOLD