Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Bruk stemmen din og gi innspill til de nye læreplanene for frisører!

Nå kan du gi dine innspill på andre skisse til nye læreplaner for programfagene på yrkesfag Vg1. Frist for å komme med innspill er 1. mai.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2019-04-16T09:10:30.0000000Z

Utdanningsdirektoratet skriver:


I januar delte Udir de første skissene til nye læreplaner i programfagene på yrkesfag. Da ba de om tilbakemeldinger på den innledende delen av læreplanen – Om faget – inkludert kjerneelementer.


Udir har jobbet videre med alle innspillene, og deler nå andre utkast til nye læreplaner. Nå ønsker de innspill på kompetansemålene og innholdet i hele læreplanen.


Hva er nytt i fagene?

Flere av fagene vil bli videreført, men Udir har videreutviklet innholdet i fagene. Man har vært spesielt opptatt av at de nye læreplanene skal være relevante for fremtidens arbeidsliv.


Udir ønsker tilbakemelding på om innholdet i læreplanene er relevant for arbeidslivet, både slik det er nå og slik det vil bli i framtiden. Flere har tidligere gitt tilbakemelding på at språket i læreplanene var vanskelig å forstå. Dette er det jobbet mye med, og Udir ønsker nå tilbakemelding på om språket er klart og tydelig.


IKT og medieproduksjon vil få større endringer, og dette blir et helt nytt utdanningsprogram med nytt innhold. Design og tradisjonshåndverk, Frisør, blomster og interiørdesign og Salg, service og reiseliv er også nye utdanningsprogram. I de fire nye utdanningsprogrammene ønsker vi også tilbakemelding på navn på programmet.

Tilbake
ANNET INNHOLD