Hudpleiestudent Aleksander Martin Grøgaard: - Et fantastisk yrke

- Jeg har alltid hatt en fascinasjon for hudpleie og hudpleieklinikker. Det å jobbe med mennesker, mulighetene til å hjelpe kunder til å forbedre sitt utseende. Få dem til å føle velvære, fysisk og psykisk, er utrolig tilfredsstillende. Og renheten og duftene, smiler Aleksander Martin Grøgaard (38) mens han geleider oss inn i Hudpleieakademiets kurslokaler.

Jeg må innrømme at det har tatt lang tid å modne tanken om å skifte karrierevei og satse på hudpleieyrket. Den første spiren ble sådd da en venninne av meg utdannet seg til hudpleier på Hudpleieakademiet, jeg tror det var tilbake i 2008. Hun begynte deretter å jobbe i Beths Beauty i Frognerveien, og snakket varmt om både faget og jobben. Etter en lang modningstid tok jeg beslutningen om å satse på en utdanning innen dette feltet, og startet studiene på Hudpleieakademiet i august i fjor, sier Aleksander, som har mangeårig arbeidserfaring fra restaurantbransjen og fra jobben som flyvert.  

- Jeg tror det hadde styrket bransjen hvis man får inn flere menn. Erfaring fra min tidligere yrkeskarriere tilsier at det er bra med litt blanding av kvinner og menn i et yrke.

Eneste hane i hurven

Av de 75 elevene på kullet, er Aleksander den eneste mannen. Det plager ham ikke nevneverdig, men han skulle ønske seg flere gutter og menn inn i faget. - Jeg tror det hadde styrket bransjen hvis man får inn flere menn. Erfaring fra min tidligere yrkeskarriere tilsier at det er bra med litt blanding av kvinner og menn i et yrke. Det styrker arbeidsmiljøet. Men hudpleie er definitivt et kvinnedominert yrke, og jeg var klar over det da jeg søkte om studieplass, uten at det skremte meg, konstaterer Aleksander. - Jeg tror noe av årsaken til manglende rekruttering av gutter og menn, er at de ikke vet hvilke muligheter som ligger i yrket. Du har muligheten til å orientere deg i flere retninger og jobbe mange steder. Her har hudpleiere noe å lære av frisørene: Det gjelder å fremsnakke karrieremulighetene. Jeg tror det hadde vært sunt med en bedre kjønnfordeling, men sånn er nå situasjonen, smiler Aleksander, og legger til følgende. - For min del må jeg si at jeg har blitt veldig godt ivaretatt. Det er flinke lærere som bryr seg om meg, og veldig hyggelige medelever. Så jeg har funnet meg godt til rette.

- Jeg har blitt godt ivaretatt både av lærere og medelever. Det er et godt læringsmiljø her, sier Aleksander. Her med hudpleiestudent Susanne og lærer Tina Syversen. 

Klar for utplassering

 - Jeg må si fagkretsen og det teoretiske innholdet i hudpleieutdanningen har vært mer omfattende og krevende, enn det jeg i utgangspunktet forestilte meg. Det er veldig mye som skal gjennomgås i løpet av ett år. Men nå gleder jeg meg til å teste ut ting ute i autentiske omgivelser. Jeg skal nå ha utplassering en uke i Colosseum Spa på Majorstuen i Oslo. Det gleder jeg meg til. Da får jeg muligheten til å kjenne på de daglige rutinene og atmosfæren i en klinikk. Det blir spennende. - Så er det bare å kjøre på frem til jeg blir ferdig tredje uken i juni. Da er planen å ta en velfortjent ferie, før jeg går i gang med jobbsøking. Jeg er ikke ueffen for å starte opp en klinikk på et eller annet tidspunkt, flere av mine medelever har planer om dette etter endt utdanning. Men jeg føler behov for å lære meg alle sider ved bransjen og behandlinger, før jeg eventuelt vil være klar til å drive egen virksomhet. Tiden vil vise hvor ferden går, sier Aleksander.

Problemløser

På spørsmål om han har noen favorittbehandlinger, eller noen fokusområder han finner spesielt interessante, svarer Aleksander uten å nøle at «problemhud» er noe han liker å jobbe med. - Jeg synes at det er spesielt interessant å jobbe med akne og problemhudtilstander, fordi du da kan utgjøre en positiv forskjell når man oppnår synlige resultater. Jeg er nok i bunn og grunn resultatorientert. Det å hjelpe kunder til synlige hudforbedringer, som gir velvære og styrker selvtilliten, er en veldig takknemlig jobb. - Foreløpig har jeg en vei å gå når det gjelder kroppsbehandlinger. Det er store overflater og krever en annen tilnærming enn ansiktsbehandlinger. Men jeg lærer hver dag frem til jeg sitter med bestått Cidesco-eksamen i hendene.

Tilbake
ANNET INNHOLD