Regelverket er uklart og mange hudterapeuter jobber i gråsonen. Leonthin anbefaler at hudterapeuter og spesielt klinikkeiere bør sette seg nøye inn i regelverket og vite hva som er lovlig.
Regelverket er uklart og mange hudterapeuter jobber i gråsonen. Leonthin anbefaler at hudterapeuter og spesielt klinikkeiere bør sette seg nøye inn i regelverket og vite hva som er lovlig.

Seminar på Hår & Skjønnhet: Hvor går grensen mellom hudpleie og medisinsk behandling?

Hvor går grensen for hva en hudterapeut kan utføre av behandlinger? Hva er egentlig medisinsk hudpleie? Og hvor viktig er egentlig et tverrfaglig samarbeid? Etter fantastiske tilbakemeldinger fra deltakere på NFVBs hudpleiekonferanse i oktober, har vi gleden av å gjenta suksessen med seminaret til Anne Line Leonthin
på festivalen Hår & Skjønnet 2019.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2019-02-21T12:06:30.0000000Z

Hudterapeut og kosmetisk dermatologisk sykepleier Anne Line Leonthin holder et veldig nyttig seminar. Hun har satt seg inn i regelverket og snakker blant annet om hva som klassifiseres som medisinske behandlinger, hvilke regler en hudterapeut må forholde seg til, og om hvor viktig et tverrfaglig samarbeid mellom hudterapeuter, sykepleiere og leger vil være for bransjen vår, og ikke minst kundene. 

Tradisjonell versus medisinsk

Regelverket er uklart og mange hudterapeuter jobber i gråsonen. Leonthin anbefaler at hudterapeuter og spesielt klinikkeiere bør sette seg nøye inn i regelverket og vite hva som er lovlig. - Mange hudterapeuter utfører behandlinger som mikroneedling, mesoterapi og kjemiske peelinger. Dette er medisinske behandlinger som kan gi store komplikasjoner og skader som blant annet pigmenteringer, arrdannelser og alvorlige infeksjoner. Som hudterapeut har du, ifølge regelverket, ikke lov til å jobbe dypere enn epidermis. Du kan utføre mikroneedling, og du kan bruke overfladiske kjemisk peelinger, men med en gang du ser blod, jobber du for dypt, sier hun.

Hun forklarer at den største forskjellen på profesjonell/tradisjonell hudpleie og kosmetisk/medisinsk hudpleie er komplikasjoner.

 - Med en gang vi begynner å jobbe dypere enn epidermis, er faren for å skade pasienten stor. Når vi jobber med medisinsk hudpleie, så jobber vi med utstyr som vil kreve medisinsk behandling dersom noe går galt. Og slike behandlinger er det kun autorisert helsepersonell som kan utføre, forteller hun. 

Leonthin understreker at selv om hudterapeuter bare har lov til å jobbe epidermalt, betyr ikke det at de ikke får gode resultater. Det er mange effektive behandlinger som foregår i epidermis. Men skal man jobbe med hudoppstramming, arr og volum, må du ned i dermis. Hun mener at et tverrfaglig samarbeid mellom hudterapeuter, sykepleiere og leger som jobber med estetisk medisin er absolutt den beste kombinasjonen for å oppnå de resultatene som kunden ønsker.


Gå ikke glipp av dette spennende seminaret! Bestill billetter til festivalen Hår & Skjønnhet HER

Tilbake
ANNET INNHOLD