- NFVB er hjertet til velværebransjen!

Edel Kristin Teige går av som president i NFVB på landsmøtet i helgen. I sin siste landsmøtetale løftet hun fram verdien av medlemmenes politiske engasjement.

Lørdag avholdes Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB) sitt landsmøte på The Hub i Oslo. I den forbindelse trer Edel Kristin Teige av som president etter seks år i vervet.

 - Jeg er glad for fartstiden og erfaringen vervet som president i perioden der endringene og utfordringene har vært stor i organisasjonen og samfunnet forøvrig. Dette krever et fremoverlent lederskap, sa Edel Kristin Teige i sin siste tale som president i NFVB.


 - Vi må være modige

Edel er ikke i tvil om at NFVB er helt avgjørende for velværebransjen.

 - Jeg vil komme med en påstand: NFVB er hjertet til velværebransjen. Uten dette hjertet vil verdiskaping, utvikling og seriøsiteten i bransjen være i stor fare, meddelte hun fra scenen.

Teige har gjennom sin rolle som president løftet fram viktigheten av politisk engasjement, og i sin tale roste hun alle som har tatt del i samfunnsdebatten og tatt på seg politiske verv.

 - Vi som jobber i fremste linje opplever katastrofale forslag som vi kjemper mot med ryggen mot veggen. Det kommer forslag fra det offentlige som kan være dødsstøtet for bransjen vår. Dette skjer fordi representanter fra håndverksbedrifter ikke sitter i maktposisjoner i norsk politikk. Inntil flere av oss håndverkere sitter med flere politiske verv på toppnivå, kommer det til å bli sånn.

 - Vi må være modige og ta del i samfunnsdebatten og være interessert i politikk. Lærlingtilskudd, sykefravær, nye kostander, hvem som blir kontrollert av Arbeidstilsynet. Alt dette er politikk som vi må være med å legge føringer på. NFVB trenger at du får andre kollegaer til å melde seg inn, slik at vi blir enda mer slagkraftige, sa Teige fra scenen.

 

- Kjempestolt

- Da jeg ble valgt som president for seks år siden, lovet jeg et taktskifte. Vi skulle jobbe mer systematisk mot politikerne. Det syns jeg styret og administrasjonen har klart. Det gleder meg stort at medlemmer er blitt mer politisk interesserte og tar på seg verv i fylkespolitikken. Jeg vil si til alle som gjør det: Stå på og vær modig! Det er helt fantastisk at folk i bransjen går inn i politikken. Jeg er kjempestolt, sa den avtroppende presidenten.

Tilbake
ANNET INNHOLD