Nye skatteregler for personalgoder ("naturalytelser")

Fra 1. januar er reglene om arbeidsgivers plikter overfor skattemyndighetene endret for naturalytelser og tips.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2019-01-07T13:17:15.0000000Z

Det er vedtatt endringer i reglene om skattlegging av naturalytelser med virkning fra inntektsåret 2019. De nye reglene klargjør at det er arbeidsgiver som skal ha ansvar for å innrapportere, foreta forskuddstrekk og betale arbeidsgiveravgift for alle naturalytelser den ansatte mottar i arbeidsforholdet, også når ytelsen mottas via en tredjepart. Pressen har vært opptatt av bonuspoeng fra flyreiser og hotellopphold, men også andre typer ytelser og fordeler blir skattepliktige.  


Det innføres klarere regler for skattefritaket for personalrabatter. Slike rabatter vil være skattefrie inntil en verdi på kr 7 000 i året, men bare når rabatten ikke overstiger 50 prosent av omsetningsverdien.

 

Det er videre foretatt endringer og moderniseringer av reglene for enkelte skattefritak. Dette gjelder gaver, overtidsmat, fri avis, samt opphevelse av skattefritaket for arbeidsgivers dekning av barnehageutgifter. 


Tips er skattepliktig inntekt for mottakeren. 1. januar 2019 innføres det plikt for arbeidsgiver til å innrapportere, foreta forskuddstrekk og betale arbeidsgiveravgift av tips den ansatte mottar. 

Tilbake
ANNET INNHOLD