Gi ditt faglige bidrag!

I forbindelse med arbeidet med nye læreplaner for yrkesfaglig utdanning, vil Utdanningsdirektoratet i løpet av året legge ut flere spørringer (= en uformell høring på uferdig materiell) på sine nettsider. Her kan alle gi sine tilbakemeldinger til det som blir lagt ut. Har du innspill er det bare å bidra.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2019-01-22T16:39:56.0000000Z

Læreplangrupper

NFVB har representant i læreplangruppen for Vg2 og Vg3 Hudpleie, og for alle tre trinnene på frisør. Våre representanter vil jobbe for å påvirke læreplanene i den retningen NFVBs strategi har lagt opp til; fagbrev for hudpleie og svennebrev med fordypning for frisør. Ved at dere benytter muligheten til å gi tilbakemeldinger på alle spørringer/høringer som blir lagt ut, vil være med på å forsterke våre felles interesser.

 

Ny struktur

Som dere vil se i informasjonen fra UDIR er det nå en ny struktur på læreplanene. Det har vært gjort et arbeid for å tilpasse læreplanene til hvordan de blir brukt i praksis i undervisningshverdagen. Læreplanen består nå av tre deler:

  1. Om faget
  2. Kompetansemål
  3. Vurdering

 

Vg1

I første omgang er det læreplanen på VG1 med punktet de har kalt "Om faget" som er ute på spørring. De resterende to punktene vil legges ut for spørring i løpet av året. Til slutt vil den fulle og hele planen legges ut for offisiell høring.

 

Vg2 og Vg3

I mars vil læreplangruppene for både Vg2 og Vg3 starte sitt arbeid, og spørringene/høringene på dette arbeidet vil følge samme mal som for Vg1.

 

Frist for innspill er 18. februar.

 

Her finner du spørringen på Vg1:

Artikkel: Åpen innspillsrunden om nye læreplaner på yrkesfag – Vg1

Helse og oppvekstfag

Frisør, blomster og interiørdesign

Tilbake
ANNET INNHOLD