Det norske sølvlaget i Ladies Fashion: Trine Ho, Marit Blakstad, Dag Gustavsen (trener) og Leif Anders Øverland
Det norske sølvlaget i Ladies Fashion: Trine Ho, Marit Blakstad, Dag Gustavsen (trener) og Leif Anders Øverland

Norsk sølv i VM i frisering

Det ble en fantastisk andreplass til Norges lag i kategori Ladies Fashion under VM i Paris. Det er kanskje også tidenes yngste seniorlag, så det står enorm respekt av innsatsen.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2018-09-11T09:15:57.0000000Z

Laget bestående av Leif Anders Øverland, Trine Ho og Marit Blakstad har all grunn til å feire sølvet som gull, i kamp med store og ressurssterke nasjoner. Trener Dag Gustavsen sier det er det største han har vært med på, og han har også trent norske gullmedaljevinnere i WorldSkills. NFVBs president Edel Teige uttaler at hennes frisørhjerte banker heftig over lagets innsats.

Det er Yrkesfagenes år, og at norske frisører tar sølv i VM bør få oppmerksomhet i vide kretser. 
Trøndertalenter

Ho og Blakstad er fra Hannes Frisører, mens Øverland er fra Nikita Hair Norway AS, avd. City Lade.  Alle er 23 år gamle og kommer fra Trondheim. Norge har kanskje aldri tidligere hatt et så ungt seniorlag i VM. Trener Dag Gustavsen forteller at det ligger mange timer med trening bak suksessen.
- Etter NM har dette laget i snitt trent 20-25 timer i uka, etter arbeidstid, med sikte på VM. Dette er som med idrett. Skal du prestere på et så høyt nivå, så må du satse maksimalt. Disse sølvmedaljene blir viktige. De vil bidra til å heve statusen for frisørfaget i Norge, sier Dag Gustavsen.

Tilbake
ANNET INNHOLD