Forsøksordning med opptak til bachelor i maske- og hårdesign med grunnlag i relevant fagbrev/svennebrev

AV: NFVB 2018-03-23T12:53:29.0000000+00:00

Westerdals – Oslo ACT (nå tatt opp i Høyskolen Kristiania) har av Kunnskapsdepartementet fått innvilget en prøveordning der de kan ta opp søkere med relevant fagbrev eller svennebrev (y-vei) til bachelorstudium i maske- og hårdesign over tre opptak.

Det betyr at dersom man har fagbrev som frisør eller som maskør/parykkmarker, gis det nå anledning til å søke et bachelorstudium ved Høyskolen Kristiania.

 

Første inntak er allerede skoleåret 2018-2019

 

For svenner som har tatt utdanningen gjennom Y-vei, vil det gis tilpasset intensiv undervisning i matematikk og norsk som er viktige redskapsfag for studiene.

 

NFVB jobber for å skape en høyere yrkesfaglig utdanning for frisører og hudpleiere, med vekt på frisør- og hudpleiefaget og tilhørende relevant kompetanse som f.eks. pedagogikk, didaktikk, psykososiale fag og integreringskompetanse i tillegg til merkantile fag som markedsføring, økonomi og ledelse. Vi ser på dette forsøksprogrammet som et interessant prosjekt der vi kan få en del erfaringer som kan komme til nytte i denne utviklingen.

 

Interessert selv eller har du ansatte som kan være interessert? Ta direkte kontakt med Høyskolen Kristiania ved Anne Lise Hagen Fredriksen, mobil 92469837 eller mail AnneLiseHagen.Fredriksen@kristiania.noMER FAGSTOFF

NFVB klar for Arendalsuka

Politikertopper som Anniken Hauglie (H), Monica Mæ...

Les mer

ÅRETS FRISØR 2019 – REGLEMENTENE ER KLARE!

Da er endelig reglement for foto- og bedriftskateg...

Les mer

Sliter du med GDPR, den nye personvernforordningen...

GDPR er øyeblikkelig her, og alle bedrifter må for...

Les mer

De aller mest fornøyde...

Frisører scorer høyt på trivsel, nå sist dokumente...

Les mer