Drømmesalongen H2 Barber & Sons, Trondheim.
Drømmesalongen H2 Barber & Sons, Trondheim.

Lenge leve tradisjonene

Hårklipp i alle stilarter, trimming og pleie av barter og skjegg, eller rett og slett en tradisjonell barbering med varme håndklær og ansiktsmassasje? Hos H2 Barber & Sons i Trondheim finner gutta alt de trenger av tjenester, utført av dedikerte barberere og stylister.

 - Det har gått veldig bra. Vi har hatt en jevn vekst siden vi flyttet inn i de nåværende lokalene i Mercursenteret i november 2014, smiler barberer og daglig leder Jørgen Eidem i H2 Barber & Sons. Han brenner for herrefaget, og mener det er viktig å ta vare på tradisjoner og et flott, klassisk håndverk.

 - Vi må huske på at vi er en del av en lang tradisjon. Barbering ble for eksempel innført i Roma i år 296 f.Kr. Glattbarberte ansikter var prestisjefullt, forbeholdt overklassen og frie menn, mens slavene var pålagt å bære skjegg. Det er fra det latinske ordet barba, som betyr skjegg, at begrepet barberer er avledet. Dette er tradisjoner vi er stolte av å videreføre, selvsagt tilpasset vår moderne tidsalder, med trendsettende eller klassiske teknikker.

Salongens maskot, den franske bulldoggen HÅKKI, er på plass og følger med på det som skjer.

Ekte manndom

Kvinner nektes ikke adgang til H2 Barber & Sons, men de føler seg neppe helt komfortable med de tjenestene som tilbys, ei heller salongens interiør og fasiliteter. Her ruler gutta. De åtte barbererne er alle menn drillet i herreklipp, barbering og skjeggpleie. Klientellet som besøker barbershopen preges også av et mannlig publikum.

 - Utgangspunktet for at jeg presset på for at H2-kjeden skulle gjenoppta barbershop-tradisjonen, var at jeg hadde lyst til å fjerne meg fra å jobbe med hårfarging og damefrisyrer. Klassiske barber­shop-tradisjoner har alltid appellert til meg, og til slutt vendte H2-sjef Henki Ofstad tommelen opp. Vi gikk i gang med å reetablere et herrekonsept som hadde ligget nede etter at barbershopen Mr. Sideburns ble avviklet etter en brann i bygården den holdt til i 2002. Men den faglige kompetansen har hele tiden blitt vedlikeholdt i H2-systemet. Vi hadde derfor et godt grunnlag å bygge på da vi startet opp H2 Barber & Sons i november 2014, forklarer Jørgen Eidem, og legget til følgende;

 - Man blir aldri utlært, og vi har kurset medarbeidere i tradisjonelle, tidsriktige teknikker innen både klipp med maskin og barbering med kniv. En av Englands mest prisbelønte barberere, Chris Foster, er vår hovedsamarbeidspartner. Til vanlig jobber han i Harrods eksklusive barber­shop. Vi har nå perfeksjonert oss, og vi blir ofte bedt om å holde kurs rundt om i Skandinavia. Det tar vi som en tillitserklæring på vår faglige standard.

Senior barberer Igor Pavlovski Sule og daglig leder/barberer Jørgen Eidem gjør seg klar til å ta fatt på modellen Elias Haoumi.  «Såpegutt» Iben Ofstad var ikke til stede under fotoseansen.

 

Solid as a rock

H2 Barber & Sons holder til i en av Trondheims signalbygg. Mercursenteret i bykjernen har huset både posten i Trondheim og børsen. Derav navnet Mercur, som var den romerske guden for rikdom, handel og vandel. Det teglsteinskledte bygget er tegnet av arkitektene Heinrich Ernst Schirmer og Wilhelm von Hanno. Et bygg med klassiske kvaliteter. En tidsriktig ramme for H2 Barber & Sons, som speiler tradisjonelle håndverkskvaliteter. Bygget eies for øvrig av E.C. Dahls eiendom, et selskap i Reitangruppen. 

 

Tilbake
ANNET INNHOLD