I indre gård i Torggata 23.  - Vi er storfornøyd med lokalene. De gir kundene en assosiasjon til pittoreske sidegater i Paris. Vi befinner oss i en bakgårdsoase i et ellers pulserende om­råde, smiler Venke og Live.<br/>
I indre gård i Torggata 23. - Vi er storfornøyd med lokalene. De gir kundene en assosiasjon til pittoreske sidegater i Paris. Vi befinner oss i en bakgårdsoase i et ellers pulserende om­råde, smiler Venke og Live.

Kundene gir oss energi!

- Vi har det fantastisk hyggelig på jobb, og kundene stortrives i våre lokaler i Oslo sentrum. Her finner de et pustehull i en travel hverdag, og kan slappe av i trygge og profesjonelle omgivelser, smiler daglig leder og bransjeveteran Venke Vennevik.

 - Jeg har vært veldig heldig med yrkesvalget. Det å jobbe som hudterapeut er veldig givende. Jeg må takke de som har backet meg gjennom karrieren. Først og fremst Irene Udnæs, som stimulerte meg til å satse på hudpleiefaget, fastslår Venke Vennevik.

Hun legger til at interessen for hudpleie ble aktualisert da hun opplevde egne hudproblemer.

 - Grunnen til at jeg fattet interesse for hudpleiefaget, var at jeg jobbet i et stressende yrke som kokkefaget, og etter en tid ble jeg sterkt plaget med eksem på hendene. Det var da nysgjerrigheten for hva som skulle til for å sikre en god hudhelse våknet.

 - Jeg hadde flere år med ernæringslære i kokkefaget, så jeg var klar over hvor viktig riktig ernæring er for hudhelsen. Men jeg ønsket å skaffe meg mer kunnskap, så jeg tok en utdanning innen helse- og sosialfag. Deretter tok jeg utdanning på en hudpleieskole og så meg om etter muligheter til å praktisere faget. Jeg hadde hørt så mange lovord om hudpleieguruen Irene Udnæs, og jeg bestilte en time hos henne i Clinique Madeleine. Så kom praten i gang og vi fant tonen. Hun fortalte at hun hadde et ledig kabinett på Clinique Madeleine i Torggata Bad, og oppfordret meg til å starte som selvstendig næringsdrivende i lokalene. Det var starten på min karriere i faget, forteller Venke Vennevik med sitt mest vinnende, perlehvite smil.

- Vi hadde en kjempesøt mannlig kunde som mente han var kommet til himmelens forværelse. Det ga oss inspirasjon til å få tatt fotoet som løfter blikket i den retningen. Fotograf Dag Grundseth er opphavsmannen bak bildet, forklarer Venke stolt. 

 

 

 

En litt annen verden 

Det tok ikke lang tid før tanken om å drive egen virksomhet tok form, og hun nølte ikke da muligheten bød seg. 

 - Etter kort tid fikk jeg tilbud om å kjøpe klinikken i Torggata Bad, og sammen med en kollega slo jeg til. Vi ville skape vår egen identitet og landet på navnet Clinique Monique, en litt franskinspirert assosiasjon. Det ble mange år i Torggata Bad, og jeg overtok etterhvert hele salongen. Men så skulle bygget rehabiliteres. Heldigvis var noen kontorlokaler et stenkast borte i gaten ledige, og vi gikk i gang med å tegne ut en ny salong på rundt 100 kvm. Gården er fra 1860 og på Byantikvarens gule liste, og vi var litt nervøse for hva vi fikk lov til å gjøre. Heldigvis fikk vi tillatelse til å gjøre de tiltakene vi trengte for å skape en hudpleiesalong, med den funksjonaliteten vi ville ha når det gjelder arbeidsstillinger og andre fasiliteter, som vask, pauserom og resepsjonsområde. Det har blitt en effektiv løsning, samtidig som vi har skapt et hyggelig og intimt velværeunivers.

 - Den store forskjellen fra vårt tidligere lokale, er at nå er vi mer tilbaketrukket, har mye lys fra store vinduer og byr på omgivelser som gjør at kundene gjerne kommer før de har time og sitter ned og slapper av. Gårdsrommet du kommer inn i, og trappen opp i 2. etasje, gjør at kundene opplever at de er kommet til en litt annen verden. De fjerner seg fra det som foregår ute på gaten, og formidler ofte at de føler at de er i en sidegate i et pittoresk lokalmiljø i Paris. Da passer navnevalget Clinique Monique ekstra bra, mener Venke. 

Bredt konsept

Duoen Live og Venke utgjør hudterapeut-teamet i Clinique Monique, men Venke ville tilby et behandlingskonsept som inkluderte flere tjenester. - Vi har tilknyttet oss en massør, en tatovør med permanent make-up som spesialitet, og en autorisert fotterapeut, Susanne Andersen. I tillegg har vi en «reserve fotterapeut» som stepper inn ved behov. Da er vi der vi skal være, og vi har ingen planer om ytterligere utvidelser eller knoppskytninger. Hvorfor være stor, når man er lykkelig som liten? Døgnet har heller ikke mer en 24 timer. Vi jobber dedikert med det vi kan, og yter en service som kundene setter pris på. Er det flere medarbeidere, kreves det mer innsats på personalhåndtering. Jeg vil heller jobber med kunder og kundetilfredshet. Vi er alltid fullbooket, og det er vel et suksesskriterie, oppsummerer Venke. - Vi blir omtalt som eliteterapeuter, med et dedikert faglig fokus, supplerer Live.

Skreddersydd behandling

Alle har sine spesialiteter, og Venke har sin favoritt. - Jeg jobber mye med elektrolyse. Det mange måter å fjerne hår på, men elektrolyse gjør at man kan jobbe dedikert på små områder. Elektrolyse kan også brukes til å koagulere utvidede kapillærårer og brenne bort stilk­vorter. Det er et tidkrevende presisjonsarbeid, som krever mye tålmodighet, men resultatene blir veldig bra. Dessuten er det slik at ikke alle kunder kan ta lysbehandlinger, hvis de for eksempel går på enkelte typer medisiner som gjør huden lysømfintlig, da er denne behandlingsteknikken et godt alternativ. - Ellers jobber vi med hudforyngende kollagenterapi i form av SkinPen, gjerne i kombinasjon med ulike serum for å behandle hudens tekstur, smidighet og volum. Man må ha en bred meny for å skreddersy behandlingstilbud til hver enkelt kunde. 

Silke & stål

Bruk av fillere har eksplodert, men Venke og Live har ikke kastet seg på denne bølgen. Behandlingsmenyen har fokus på tradisjonelle behandlingstjenester, som ansiktspleie, kroppsbehandlinger, voks, permanent make-up, aroma- og klassisk massasje, fotterapi, IPL, make-up og hårfjerning. - Vi liker å praktisere faget og har fokus på hudhelse. Injeksjoner holder vi oss unna. Vi har samarbeid med både plastikkirurg, lege og fysioterapeut. Har kunder behov for slike tjenester, formidler vi kontakt. For oss er det viktig å holde fokus på det vi driver med. Det dreier seg om å jobbe mot hudaldring. Yngre kunder er blitt mer bevisst på at det er viktig å starte tidlig med forebyggende tiltak. - Men velværeaspektet er også viktig og må ikke undervurderes i behandlingsøyemed. Det å bli tatt på, kjenne at man blir ivaretatt, er en viktig del av behandlingen. Jeg har fått tilbakemelding på at jeg har følsomme, silkemyke hender, men jeg kan også ta i på riktige punkter. Silke og stål, det er noe som gir resultater, humrer Live.

Livsstilsutfordringer

På spørsmål om bransjeveteranen Venke opplever noen endringer i hudproblemer siden hun startet opp i faget, tenker hun seg om og trekker frem ett aspekt. - I dag tilbringer mange mye mer tid foran dataskjermer enn det de gjorde for 10 – 15 år siden. Det kan skape nye utfordringer. Det blå lyset fra skjermene trenger dypere inn i huden enn UV-stråler fra solen. Dessuten kan øyne bli såre, spesielt hvis man bruker kontaktlinser. Resultatet kan bli økt dehydrering, og det er noe vi tar på alvor. - Men livsstilen krever også at man jobber med hudhelse fra innsiden. Kostholdrådgivning er viktig for å fremme en sunn hudhelse, legger Live til. 

0-visjon

Både Live og Venke gleder seg til å gå på jobb hver dag. Sykdom er et ikke-tema. - Jeg har verdens beste kolleger. Vi er aldri syke og har en enkel HMS-plan; nullvisjon for sykefravær. Det har vi faktisk innfridd, smiler Venke. Hun legger til at man må ta ansvar for egen helse, skal man stå i faget over tid. - Det er fysisk krevende å jobbe som hudterapeut. Da må man ta forebyggende grep før det oppstår belastningslidelser. Jeg driver med styrketrening og tilrettelagte øvelser for å holde meg fit-for-fight. - Og jeg driver med yoga, supplerer Live.

Tilbake
ANNET INNHOLD