Vaskesaken og forskriften

Det verserer for tiden ulike medieoppslag om vask i salong. NFVB viser til at Helsedirektoratet har tolket frisørforskriften til at det er påbudt å ha mulighet for å kunne vaske hår i en frisørsalong. Vi har også bedt Helse- og omsorgsdepartementet om en presisering av forskriften. NFVB mener uansett at det er riktig og viktig at frisører har tilgang til håndvask og hårvask.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2017-11-29T16:18:55.0000000Z

Tilbud om hårvask er påbudt i frisørsalong! 

Kravet til vask er fastsatt i "Frisørforskriften": Frisørvirksomhet «skal utøves på en hygienisk tilfredsstillende måte med sikte på å hindre at overføring av smittsomme sykdommer kan finne sted».


Forskriften ivaretas av Helsedirektoratet. Deres uttalelser er juridisk sett bindende for forvaltningspraksis om hvordan forskriften skal forstås. Helsedirektoratet tolker bestemmelsen i Frisørforskriften §7 "som påbud om innlagt vann og tilstrekkelig antall vaskeservanter for rengjøring av frisørutstyr og frisørenes hender, samt for vasking av hår når det er nødvendig. Hva som er tilstrekkelig antall vaskeservanter, vil avhenge av virksomhetens størrelse og innredning mv."

Tilbake
ANNET INNHOLD