Koronaretriksjonene oppheves, men vi skal fortsatt jobbe ekstra for at kunder og medarbeidere skal oppleve en Trygg Salong.
Koronaretriksjonene oppheves, men vi skal fortsatt jobbe ekstra for at kunder og medarbeidere skal oppleve en Trygg Salong.

Norge åpner igjen

Regjeringen har besluttet å gå over til en normal hverdag med økt beredskap fra lørdag 25. september.  Alle restriksjoner fjernes innenlands, med unntak av kravet om å gå i isolasjon hvis du er syk med covid-19.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2021-11-10T15:03:50.0000000Z

 - Fra lørdag klokken 16 er alle restriksjoner over, inklusive meteren!  Det betyr tilbakeføring til tidligere tiders struktur i salongen, sier NFVB-direktør Anne Mari Halsan.

 - NFVB vil komme ut med en kortversjon av en oppdatert koronaguide i neste uke. Vi har noen av de mest effektive smittevern/hygiene-standardene, da de beviselig er effektive også mot annen type smitte i salong enn Covid-19, og derfor kan bidra til å få ned sykefraværet. 

Selv om de aller fleste bransjestandarder og smittevernveiledere nå opphører, oppfordrer statsminister Erna Solberg virksomhetene til å opprettholde gode smitteverntiltak, slik at kunder for eksempel har tilgang til håndsprit.

– Vi beholder de rådene vi har blitt så godt kjent med: Om å vaske hendene ofte, hoste i et lommetørkle eller i albuekroken og holde oss hjemme hvis vi er syke, sier statsministeren.


En normal hverdag med økt beredskap

Her er noe av det som Regjeringen nå har fremlagt:

  • Meteren gjelder ikke lenger. Vi kan da være sammen på samme måte som tidligere. 
  • Begrensningene på hvor mange som kan være sammen på arrangementer blir opphevet. 
  • Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, bør du fremdeles teste deg. Det gjelder også vaksinerte.  
  • Hvis du blir smittet med korona, må du isolere deg for å unngå å smitte andre. Det vil ikke være en anbefaling, men en regel som du kan få bot for å bryte.


Les mer på Regjeringen.no

Tilbake
ANNET INNHOLD