Fokusert drift gir solide resultater

- Det var fantastisk morsomt å bli nominert til Årets Hudpleiebedrift, motta anerkjennelsen og hyllesten for det vi har fått til. Prisfesten i Oslo 16. mars var et flott arrangement, smiler daglig leder og gründer av Beauty Medical Care i Tønsberg, Eva Meland.

 - Jeg synes nesten at vi har vunnet ved å bli en av de tre nominerte til prisen Årets Hudpleiebedrift. Det var en ære. Jeg skjønner at 7. Himmel i Bodø vant.  De driver stort og har skolevirksomhet, så det var vel fortjent at de stakk av med seieren. Vi hadde uansett en hyggelig kveld på Prisfesten, og nominasjonen varmet.  Vi føler vi driver en god virksomhet og står på for kundene, sier Eva Meland.

Hånd i hanske. Samboerparet Bjørnar Schjerve og Eva Meland driver Beauty Medical Care sammen. Bjørnar er administrator og Eva det faglige ankeret.  - Det er fantastisk hyggelig å ha en samboer som skjønner det vi driver på med, og kan gi meg råd og veiledning på områder som jeg ikke har greie på. Bjørnar er flink på markedsføring og drifter sosiale medier. Vi har det hyggelig på jobb sammen, smiler Eva. 

 

Medisinsk orientert

Beauty Medical Care har eksistert i 11 år. Kundeporteføljen er bygget opp sten på sten, og økonomien er solid, noe som ble vektlagt i juryens vurdering da klinikken ble nominert til Årets Hudpleiebedrift. Noe av grunnen er fokuset på medisinsk orienterte behandlinger, fremfor tradisjonelle velværeorienterte kropps- og ansiktsbehandlinger. Gründer Eva Meland er utdannet sykepleier og har lang fartstid i bransjen, med fokus på medisinsk problemstilling. Hun har tidligere reist landet rundt som kursholder, og jobber dedikert med injeksjoner, både fillere og Botox.  Det er ingen ni-til-fire jobb å drive egen virksomhet i denne bransjen. Man må stå på for å få det til å gå rundt økonomisk. - Du må være tilgjengelig for kundene der og da, så ja, det blir ofte lange dager. Jeg bruker også mye tid på å besvare mailhenvendelser og følge opp kundene. Vi skal være der for dem når de trenger det, påpeker Eva. - Jeg jobber fortsatt på legevakt hver tredje helg, og holder på denne måten kontakt med det medisinske miljøet. Vi har også samarbeid med hudleger og plastiske kirurger, og henviser kunder etter behov. Vi skal drive med våre tjenester, så får andre ta seg av andre behov. Tilknytningen til medisinske miljører gir meg også nyttige in­puts, ut over å drive egen salongvirksomhet. Det er helt bevisst at vi har rettet oss mot det medisinsk orienterte feltet. Her tilbyr vi behandlinger som koster litt. Det gir oss muligheten til å sikre en økonomisk forsvarlig drift.

Hudscanning gir en viktig pekepinn om hudtilstanden. - Det er viktig og nyttig å kunne dokumentere hudtilstanden, når vi skal skreddersy effektive og målrettede behandlinger, forklarer hudterapeut Madelen Ambro.

 

Bryn, vipper og manikyr

 - Vi tilbyr flere tjenester, som brynforming, vippeekstension og manikyr i form av Shellac, fordi vi vil gi kundene et komplett tilbud. Men vi hadde ikke greid oss uten de medisinske behandlingene, det vet jeg som betaler regningene, humrer samboer og administrator Bjørnar Schjerve, som er like involvert i driften som Eva. Han legger til følgende; - Det kreves mye for at vi skal holde oss oppdatert. Den teknologiske utviklingen skjer i så stort tempo, at dyre maskiner kanskje må byttes ut etter 2 - 3 år. Vi må ha ressurser til å anskaffe nytt utstyr. Kundene følger med og vet ganske mye om hva de kan forvente. Skal vi holde oss i front, må vi jobbe tett med leverandørene og vi satser løpende på faglig oppdatering for de ansatte.

Hotte behandlinger

Hudpleiebransjen er ikke statisk, og det skjer hele tiden noe på den medisinsk-tekniske fronten. Man må være åpen for å forandre behandligsmenyen og tjenestetilbudet.  Ett eksempel Bjørnar trekker frem er Hydra Facial behandlinger. - Her kan vi utføre flere behandlinger på en effektiv måte. Aqua Gold, en behandling som innebærer en blanding av Restylane og Botox, er også veldig populær. En behandling Eva har spesialisert seg på, og som også er populær, er trådløft. - Jeg jobber med en type trådløftbehandling som er godkjent for sykepleiere. Andre behandlinger må utføres av godkjent leger.

Datteren Karoline Meland er engasjert i driften og jobber som hudterapeut.  - Det er helt uproblematisk å jobbe i samme salong som min mor. Vi er kolleger i Beauty Medical Care og har våre spesialområder, smiler Karoline.

 

 

Tilgjengelighet viktig

Beauty Medical Care ligger på gateplan i Tønsberg sentrum, og har ekspandert gradvis. Men nå er klinikken på flyttefot. - Vi disponerer nå hele første etasje i bygget vi holder til i, med fem behandlingsrom, en stor salgsavdeling, resepsjon og vi har fått plass til det utstyret vi trenger. Men i Tønsberg, som andre byer, blir det tøffere å finne parkering for våre kunder i nærområdet. Vi har derfor kjøpt egne lokaler og flytter oss en knapp kilometer om ikke så lenge. Her får vi en topp moderne klinikk, med alle de facilitetene vi ønsker oss, forteller Bjørnar Schjerve. - Det blir greit for våre kunder at vi flytter litt av gårde. Jeg tror ikke vi mister noen av den grunn. Nå står kampen om å sikre et tilstrekkelig antall parkeringsplasser. Vi ønsker også at rullestolbrukere med kassevogn skal finne egnet parkering ved lokalene, og jeg diskuterer dette med Tønsberg Kommune, legger Eva til.

Tilbake
ANNET INNHOLD