- Det er fantastisk å få tilbakemeldinger fra kunder som opplever seg freshere og gladere etter behandlinger hos oss. Det driver oss fremover, smiler daglig leder Vibeke Sundene i Senzie Medispa.
- Det er fantastisk å få tilbakemeldinger fra kunder som opplever seg freshere og gladere etter behandlinger hos oss. Det driver oss fremover, smiler daglig leder Vibeke Sundene i Senzie Medispa.

Vil gjøre kundene gladere

- Det er fantastisk å få tilbakemeldinger fra kunder som opplever seg freshere og gladere etter behandlinger hos oss. Det driver oss fremover, smiler daglig leder Vibeke Sundene i Senzie Medispa. Bedriften byr på et bredt spekter av tjenester innen det kosmetisk-medisinske feltet.

Sammen med ansvarlig lege dr. Karim Sayed driver Vibeke Sundene en klinikk i Oslos paradegate. - Beliggenheten er super. Vi er plassert midt på Karl Johans gate, og viser oss frem med Senzie-logoen for alle forbipasserende, kvitrer daglig leder Vibeke Sundene fornøyd i det vi ankommer klinikken.  Hun feirer Senzie Medispa sitt ett års jubileum i paradegaten, og fremholder at det har vært en tøff, men givende oppgave å etablere en ny klinikk.

Kosmetisk-dermatologisk hudpleie

 - I utgangspunktet er mitt hjertebarn utdanning. Vi driver Senzie Akademiet i Drammen, som er Nordens eneste utdanning på masternivå for sykepleiere som ønsker fordypning og videreutdanning innen kosmetisk-dermatologisk hudpleie. Utdanningen gjennomføres i samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge og gir 30 studiepoeng. Vi utdanner rundt 90 studenter per år, og har hatt en jevn økning i søknadsmassen gjennom de siste årene. - Jeg følte for et par år siden at vi var kommet til et punkt, der vi trengte å være hands-on, kjenne på hva kundene etterspør i markedet og de problemstillingene klinikkene opplever i sin hverdag. Hva er da mer naturlig enn å starte en egen klinikk? Det var kimen til at vi ville starte opp Senzie Medispa i Oslo sentrum. Da det åpnet seg en mulighet til å overta lokalene til en eksisterende klinikk, slo vi til og åpnet Senzie Medispa, forteller Vibeke Sundene.

Daglig leder Vibeke Sundene og klinikkleder Line Thams Bjerved stortrives med å ha en klinikk med Karl Johans gate for sine føtter.  - Vi er veldig fornøyd med beliggenheten i annen etasje. Det er litt tilbaketrukket, men Senzie-logoen på flaggstangen er godt synlig i gatebildet og profilerer oss godt, smiler Vibeke.

 

Krevende oppstart

Det er ikke enkelt å starte en virksomhet fra grunnen av. Det må investeres i utstyr og personell. Mange undervurderer oppstartskostnader og hvor lang tid det tar å jobbe opp en kundeportefølje. Men Vibeke har lang fartstid i bransjen og visste hva hun gikk til. - Jeg var realistisk og vet at det kreves kapital og en realistisk tidshorisont, før man kan regne med å tjene penger. Er man ikke klar for det, må man la være. Men med ansvarlig lege dr. Karim Sayed med på laget, både på eiersiden og i den daglige driften, mente jeg at vi skulle få det til. Vi har nå brukt ett år på etableringen i vårt marked, og går nå i pluss. Det har vært en tøff reise, men desto mer tilfredstillende er det å kunne notere seg at vi har lykkes med det vi la opp til i henhold til våre planer, fremholder Vibeke Sundene. 

Råd til gründere

 - Mitt råd til alle flinke fagutøvere er at de stiller seg spørsmålet om de virkelig ønsker å drive en egen virksomhet, eller om de ønsker å utvikle seg som fagutøvere innen sitt felt. Det er stor forskjell på å drive en klinikk, eller utøve faglige ferdigheter. Uansett vil jeg anbefale alle som går med en gründer i magen å skaffe seg arbeidserfaring fra klinikker, før man tenker på å starte egen virksomhet. Det skal mye til for å lykkes i denne bransjen, og man må kunne både drift og fag for å starte opp.

Sunnhetens apostel

Vibeke Sundene har lang farstid i bransjen og forbindes først og fremst som daglig leder i skoler for utdanning av hudpleiere og kosmetisk-dermatologiske sykepleiere, først gjennom Nordisk Hud & Spa Akademi og gjennom de siste seks årene, Senzie Akademiet. Men Vibeke har en yrkeskarriere som er litt annerledes enn de fleste i bransjen. Tilbake på 80-tallet var hun faktisk Norges første aerobic instruktør. Hun laget treningsvideoer og hun hadde til og med et eget TV-program. Samtidig var hun med å starte opp Shape-Up magasinet. Hun kan også skilte med en lang karriere innen sprangridning. - Det var egentlig litt tilfeldig at jeg kom inn i denne bransjen, men jeg har hele livet vært opptatt av å utvikle meg. Etter karrieren som personlig trener og frontingen av aerobicbølgen på 80-tallet, hadde jeg lyst til å gå videre. Jeg slo jeg til da jeg ble forespurt om å starte opp SATS i Drammen i 1995, og det var en ny erfaring. Etter en lang karriere som trener ga dette meg verdifull innsikt i drift og personalledelse. Det ble fem givende år, der jeg lærte utrolig mye om kvalitetsledelse. Det var min universitetsutdanning, for å si det sånn, humrer hun.

Ansvarlig lege dr. Karim Sayd er medeier i klinikken. Han veksler mellom å jobbe med medisinsk-kosmetiske injeksjoner og laserbehandlinger i Senzie Medispa, til å undervise kosmetisk dermatologiske sykepleiere ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN). 

 - Jeg er også trainer for Teoxane, og fra høsten for Allergan, samt styreleder i NORFEM, Norsk Forening for kvalitet i Estetisk Medisin, som er i oppstartfasen akkurat nå. Dette er et spennende felt, med mange utviklings-muligheter, smiler han.

Veien inn i hudpleiebransjen 

 - Min mor og jeg startet et leverandørselskap i 2000 som het Cosmodermica, der vi leverte produkter til hud- og spabransjen. Vi startet opp med utdannelse av hud- og spaterapeuter, og etter noen år begynte sykepleiere å vise interresse for hudpleie. Jeg oppdaget at det var et hull i utdanningen av kosmetisk dermatologisk personell, og det ga støtet til at jeg startet opp Nordisk Hud & Spa Akademi, som rettet seg mot utdanning av sykepleiere. Siden har dette blitt Senzie Akademiet, som i dag er en veletablert institusjon. - Vi har også utvidet virksomheten med et tredje ben, Senzie Konferansen, der vi trekker inn internasjonal ekspertise med inspirerende foredrag. Vi hadde 230 deltagere i 2018, så det var en kjempesuksess. Vi skal gjenta dette i år, og har allerede booket plass i Hotel Clarion The Hub 16. november.  Arrangementet er åpent for alle, reklamerer Vibeke.

Fullt fokus på det medisinsktekniske 

Vibeke har foreløpig ingen planer om å utvide virksomheten med å etablere flere klinikker, eller å utvide utdanningstilbudet. - Jeg har hendene fulle. Det krever fokus å drifte tre plattformer, så jeg har ikke behov for å ekspandere videre på det nåværende tidspunktet. Det blir heller å utvikle det man har. Vi får gode ratinger på det vi gjør, og det kreves fullt fokus for å holde oss oppdatert på den medisinsk-tekniske utviklingen, så vi hele tiden er relevante. 

Alltid nye utfordringer

Nå er det golf som gjelder ved siden av jobben. - Jeg har begynt å spille golf, og må bruke tid på å utvikle og perfeksjonere ferdighetene for å ta igjen det jeg har forsaket av tid som dedikert sprangrytter gjennom mange år, smiler hun. - Man skal drive med litt av hvert for å utfordre seg selv, men må alltid ha fokus på å bli god på det man driver med, fastslår Vibeke Sundene. 

Tilbake
ANNET INNHOLD