NM 2018 – nye konkurranser!

Årets NM inneholder noen spennende nyheter, både for frisør og negledesign. I tillegg inviteres det til NM for hudpleiere. Reglement, påmelding og annen nyttig informasjon blir lagt ut på nettsidene 31. januar.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2018-02-02T08:23:01.0000000Z

Første norgesmesterskap for hudpleiere

For aller første gang vil det avholdes NM for hudpleiere. Det nyoppnevnte konkurranseutvalget for hudpleie jobber i disse dager ut rammer og regler for konkurransen. Dette kom i gang etter at Norge i fjor for første gang stilte med deltaker i WorldSkills, som er en konkurranse for yrkesutøvere under 25 år.

 

NM i negledesign med ny dekorkonkurranse

De 5 kategoriene vi har hatt konkurranser i de siste par årene videreføres, og så utvider vi med dekorkategorien Mixed Media Boxed Nail Art. Deltakerne skal levere en eske med 5 tipper som skal dekoreres etter gitte kriterier.

 

Ny lagkonkurranse for frisørlærlinger

Lærlinger som er tilknyttet et opplæringskontor som er medlem i NFVB kan delta i en lagkonkurranse. Laget skal bestå av 4 deltakere som skal gjøre hver sin oppgave, og de premieres samlet som et lag. Oppgavene hentes fra svenneprøveoppgavene, og vil bestå av "klipp etter eget valg" og "kort gradering" på dame- og herrehode. Eventuell farging/strukturomforming skal være gjort på forhånd.

 

Full Fashion Look er tilbake

Denne kategorien har vært bort i noen år, men er nå tilbake som en lagkonkurranse. 3 kollegaer fra samme salong skal sammen gjøre hår, make-up og sette sammen antrekk. Det er en klasse for herremodell og en for damemodell. Modellen ankommer konkurransearenaen klar til bedømming, og teamet får 5 minutter til en siste finpuss før dommerne entrer arenaen.

 

Ny herrekategori

Frisyren Free Fade Cut er i vinden for tiden, og vi har satt opp en egen kategori for dette. Modellen skal klippes på konkurransepodiet. Tid til å utføre hele arbeidet er 25 minutter. Eventuelt skjegg må ferdigstilles på forhånd. Ønsker man også å stille med modellens skjegg i konkurranse, har dere også den muligheten, men det er fullt mulig å delta i bare en av de to kategoriene.

 

Premieutdeling med smell

Alle premier for enkeltdisipliner deles ut på scenen om ettermiddagen.  Nytt av året er at sammenlagtpremie for kombinasjonskategoriene deles ut under den store prisfesten i Oslo Spektrum på kvelden. Deltakerne må selv bestille og kjøpe billett til denne prisfesten.

 

Reglement og påmelding

Reglement og påmelding legges ut fra 31. januar. Frist for påmelding er 25. februar.

NFVB oppfordrer alle fagutøvere til å utfordre seg selv i en konkurranse. Deltakelse i norgesmesterskapene kan gi deg ny kunnskap og viktige erfaringer. Verdifullt å ha på CV'n er det også.

Konkurransekategorier

Reglement og påmelding finner du HER.

Hudpleie

 • Ansiktsbehandling - inkl. form og farge av vipper og bryn

Frisør

 • Dame junior kommersiell kombinasjon
 • Dame junior brudefrisyre - øvelseshode
 • Dame teknisk kombinasjon
 • Dame senior teknisk kombinasjon på langthår - øvelseshode
 • Dame senior brudefrisyre - levende modell
 • Dame langthårsoppsetting
 • Dame progressiv klipp
 • Dame Full Fashion Look - lagkonkurranse
 • Herre kommersiell kombinasjon
 • Herre teknisk kombinasjon
 • Herre Free fade cut
 • Herre skjegg
 • Herre Full Fashion Look – lagkonkurranse
 • Lagkonkurranse for opplæringskontor

 

Make-up

 • Beauty make-up

 

Negledesign

 • Åpen klasse – Mixed Media Boxed Nail Art
 • Åpen klasse – Stiletto
 • Åpen klasse – Soak Off Gel Manicure
 • Proff - gele
 • Proff - akryl
 • Elev - gele/akryl
Tilbake
 • #frisør
 • #hudpleie
 • #negledesign
 • #makeup
 • #norgesmesterskapene
ANNET INNHOLD