Hårdonasjon

AV: NFVB 15/02-2018 13:04

Kreftforeningen ønsker å gjøre alle frisører oppmerksom på at Appollo Hårsenter tar imot langt hår og lager parykker av det.

Du kan donere til ulike diagnosegrupper

Det er mulig å donere hår til parykklaging i Norge. Foreløpig er det bare Apollo Hårsenter som tar imot hår. De har flere salonger rundt om i landet, men de tar også imot i posten.
Skal du sende pr post, det sendes til ditt nærmeste Apollo Hårsenter. Oversikt med adresser finner du HER.    

Det stilles noen krav til håret som skal doneres, så før du klippet av håret du vil donere, du sjekke informasjonen på denne nettsiden.

Håret mottas på hovedkontoret hvor de måler og kvalitetssjekker det, før det sendes til fabrikker i Asia. Håret knyttes til parykker på spesial bestilling, de lages dermed til den enkelte kunde. Etter 2-3 måneder er parykkene ferdige, og sendes tilbake til Norge – og kundene av Apollo Hårsenter. Parykkene selges også til andre diagnosegrupper, ikke utelukkende kreftpasienter.

Ønsker du å kun donere til kreftpasienter? 

Mange donorer legger ved kort og informasjon om hvem de ønsker skal motta håret deres (barn, kreftpasienter og lignende) og så langt det lar seg gjøre, forsøker de å imøtekomme det. Likevel har farge og kvalitet på håret mest å si i en slik prosess. 
Ved ønske om å donere hår som kun skal gå til kreftpasienter kan håret doneres til stiftelser i utlandet. Stiftelsen Pantene Beautiful Lengths i USA er en av disse. De lager parykker til kreftsyke kvinner og gir disse bort gratis. Legger ved informasjon til dem også dersom det er av interesse:
http://pantene.com/en-us/experience-main-section2/beautiful-lengthsMER FAGSTOFF

Bilder som forteller

Hår & Skjønnhet 2018 med NM, Årets Frisør og Prisf...

20/04-2018 15:12

Les mer

26. mai 2018

13/04-2018 11:46

Les mer

Elisabeth Rendall kåret til Årets Frisør 2018

Trondheimsjenta Elisabeth Rendall fra Coma frisør ...

20/03-2018 10:59

Les mer

Norske stjernestylister i Oslo Spektrum

Eirik Thorsen, Lars Eriksen Eitran og Inger Lise M...

14/03-2018 17:12

Les mer