Hårdonasjon

AV: NFVB 15/02-2018 13:04

Kreftforeningen ønsker å gjøre alle frisører oppmerksom på at Appollo Hårsenter tar imot langt hår og lager parykker av det.

Du kan donere til ulike diagnosegrupper

Det er mulig å donere hår til parykklaging i Norge. Foreløpig er det bare Apollo Hårsenter som tar imot hår. De har flere salonger rundt om i landet, men de tar også imot i posten.
Skal du sende pr post, det sendes til ditt nærmeste Apollo Hårsenter. Oversikt med adresser finner du HER.    

Det stilles noen krav til håret som skal doneres, så før du klippet av håret du vil donere, du sjekke informasjonen på denne nettsiden.

Håret mottas på hovedkontoret hvor de måler og kvalitetssjekker det, før det sendes til fabrikker i Asia. Håret knyttes til parykker på spesial bestilling, de lages dermed til den enkelte kunde. Etter 2-3 måneder er parykkene ferdige, og sendes tilbake til Norge – og kundene av Apollo Hårsenter. Parykkene selges også til andre diagnosegrupper, ikke utelukkende kreftpasienter.

Ønsker du å kun donere til kreftpasienter? 

Mange donorer legger ved kort og informasjon om hvem de ønsker skal motta håret deres (barn, kreftpasienter og lignende) og så langt det lar seg gjøre, forsøker de å imøtekomme det. Likevel har farge og kvalitet på håret mest å si i en slik prosess. 
Ved ønske om å donere hår som kun skal gå til kreftpasienter kan håret doneres til stiftelser i utlandet. Stiftelsen Pantene Beautiful Lengths i USA er en av disse. De lager parykker til kreftsyke kvinner og gir disse bort gratis. Legger ved informasjon til dem også dersom det er av interesse:
http://pantene.com/en-us/experience-main-section2/beautiful-lengthsMER FAGSTOFF

Sykmeldinger digitaliseres: Alt på Altinn

Fra 15. januar 2018 har både sykmeldinger og søkna...

02/02-2018 13:40

Les mer

Pivot Point Cup 2018

Pivot Point Cup er en konkurranse for elever på fr...

05/01-2018 09:14

Les mer

Årets Hudpleiebedrift 2018

NFVB lanserer nå "Årets Hudpleiebedrift", der kåri...

21/12-2017 11:27

Les mer

Leverandører tar bransjeansvar

Frisørleverandøren Verdant var først ute med å sig...

21/12-2017 11:47

Les mer