- Det skjer mye spennende i hud-, skjønnhets- og velværebransjen, så man må hele tiden søke ny kunnskap, sier Elite linergist/hud- og kroppsterapeut Anne Nordby, Vinderen Hudpleie & Permanent makeup AS.
- Det skjer mye spennende i hud-, skjønnhets- og velværebransjen, så man må hele tiden søke ny kunnskap, sier Elite linergist/hud- og kroppsterapeut Anne Nordby, Vinderen Hudpleie & Permanent makeup AS.

Allsidig spesialist

- Jeg stortrives i jobben, og det er interessen for faglig utvikling som driver meg fremover. Jeg trives også med å undervise andre. Det gir ekstra energi, smiler Elite linergist/hud- og kroppsterapeut Anne Nordby, Vinderen Hudpleie & Permanent makeup AS.

 - Velkommen, smiler bransjeveteran Anne Nordby, i det vi møter henne i lokalene til NeglAkademiet på Skøyen i Oslo. Det er et lite stykke fra Vinderen til travle Skøyen, men Anne Nordby gir en logisk forklaring på hvorfor hun har valgt å beholde navnet Vinderen Hudpleie & Permanent makeup, selv om lokaliseringen av salongen er endret.

 - Vinderen er et flott sted, og jeg har mange kunder i dette nærområdet. Flesteparten av disse har fulgt meg videre til de nåværende lokalene. Derfor har jeg beholdt navnet på klinikken. Grunnen til flyttingen, er at jeg i tillegg til driften av egen klinikk, holder Grunnkurs og Masterkurs i microblading og permanent makeup i regi av NeglAkademiet. Det er rett og slett praktisk å holde til her.

Bransjeveteran Anne Nordby trives med kombinasjonen av fagutøvelse og kunnskapsformidling. Hun har jobbet med opplæring i flere leverandørbedrifter, og er nå tilknyttet Negl­Akademiet med Nouveau Contour Microblading og Permanent makeup som spesialitet.

 

Kundene krever spesialister

Regelen om at man ikke kan gjøre alt for alle, er definitivt gyldig i hudpleie- og velværebransjen. Anne Nordby har valgt sin nisje.

 - Jeg har 18 års fartstid i bransjen og har jobbet over et bredt felt. I tillegg til utdanningen på Hudpleieakademiet med CIDESCO-godkjenning som hud- og kroppsterapeut, har jeg utdannet meg som negletekniker. Jeg har også utdanning som vippeløft-teknikker og Elite linergist. Det er interessant å ha erfaring fra mange områder, men jeg følte etter hvert behovet for å spesialisere meg innen hudpleie og permanent makeup. I tillegg til å praktisere på egne kunder, jobber jeg med å utdanne nye fagpersoner innen microblading og permanent makeup, basert på konseptet Nouveau Contour. Jeg er også fagansvarlig og instruktør i Norge og Sverige for det unike vippeløft systemet G.E.L. Lashes. - Jeg tror bransjen står foran økt spesialisering. Kundene er krevende og orienterte, og man må være profesjonell i alt man gjør. Det å tilby kundene for eksempel microblading og permanent makeup, krever at du praktiserer dette kontinuerlig for å holde deg på topp. For egen del har jeg gjennom årene opparbeidet meg en solid kundeportefølje. Det er viktig med tanke på at kundene som ønsker å få utført disse tjenestene, kommer sjeldnere til klinikken enn det som er vanlig ved kropps- og ansiktsbehandlinger. Når det gjelder påfylling av pigment med permanent makeup er gjerne besøksfrekvensen på 1-2 år, for microblading er frekvensen gjerne fra 6 måneder til 12 måneder, og det er veldig lojale kunder når man først har opparbeidet deg tillit. Mange av kundene har fulgt meg gjennom mange år.

En bransje i endring

Bransjen har endret seg i takt med kundenes ønske om raske og synlige resultater, mener Anne Nordby. - Bransjen her i Norge preges mye av utviklingen internasjonalt. Tradisjonelle hudpleiebehandlinger har blitt utfordret. Nå er det mer bruk av medisinske kosmetiske behandlinger. Kundene vil ha resultater, og det må vi gi dem. Selv tilbyr jeg ikke injeksjoner til mine kunder, det får andre ta seg av. Jeg anbefaler bare videre. Det er liten tvil om at medispa-sektoren er i vekst og dagens hudterapeuter møter konkurranse fra medisinsk utdannet personell, men en nydelig resultatorientert ansiktsbehandling med massasje er det også fortsatt mange kunder som foretrekker. Jeg konsentrerer meg om mine spesialiteter.  

Smått er godt

Anne Nordby trives med å veksle mellom behandlinger og opplæring, men det er tidkrevende og hun vegrer seg for å utvide virksomheten med flere ansatte. - Det er krevende å ha personalansvar, og jeg kan ikke si det er veldig forlokkende. Jeg vil helst vie meg til faget og formidling av kunnskap.  Men jeg har en veldig dyktig trainee som heter Helen, som jeg trener og lærer opp i microblading, permanent makeup og G.E.L. Lashes, smiler Anne. 

 

Tilbake
ANNET INNHOLD