FOTO: JARL GARDER OG BJØRN KOLLERUD
FOTO: JARL GARDER OG BJØRN KOLLERUD

Hudpleier Carina Larsen på yrkeslandslaget

Som første norske hudpleier skal Carina Larsen delta på yrkeslandslaget i VM i yrkesfag /WorldSkills i Abu Dhabi. Med dette skriver hun i historie. - Jeg har trent og forberedt meg så godt jeg kan. Jeg er klar for VM og gleder meg vanvittig, smiler hun. VM går av stabelen 15. - 18. oktober 2017.

Av: - NFVB
Sist oppdatert: 2017-10-19T18:58:47.0000000+00:00

Hudpleie blitt en konkurransedisiplin i WorldSkills, VM i yrkesfag for de under 23 år. Norge stiller med én representant fra hudpleiefaget, Carina Larsen fra Sotra. Sammen med 19 andre unge utøvere fra 18 ulike fag utgjør hun den norske landslagstroppen. En kickstart på karrieren, mener hun.

- Det er selvsagt veldig spennende, og jeg føler meg veldig heldig som har fått denne sjansen. Jeg er utdannet ved Frisør- og Hudpleieinstituttet i Bergen og jobber nå i praksisperioden hos Visit as i Bergen. Dette er en bedrift jeg trives i, så jeg krysser fingrene for å kunne fortsette her. Men det er selvsagt spennende å kunne delta i WorldSkills i Abu Dhabi. Det er en sjanse man bare får en gang i livet, så det betyr veldig mye og jeg håper det gir meg en faglig ballast og cred når jeg nå skal ut i yrkeslivet, forteller hun.


ET MINNE FOR LIVET

WorldSkills er en stor begivenhet. Denne gangen vil hele 1300 deltagere fra 77 land delta. Så dette blir definitivt et minne for livet.

- Det var under et besøk fra NFVB jeg fattet interesse for å bli med å konkurrere i WorldSkills. I og med at det er første gangen en norsk hudpleier deltar, har jeg ingenting å sammenligne med. Men jeg forsøker å forberede meg så godt jeg kan. Det er fire konkurransedager og et behandlingsprogram som inkluderer både ansikts og kroppsbehandlinger. Det er ganske strenge krav, så jeg meldte meg på et Thalgo-kurs her i Norge, fordi det er disse produktene jeg skal bruke. Så nå er det bare å la det stå til. Jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste, smiler Carina.

FAKTA OM CARINA LARSEN:

  • Alder: 20
  • Fag: Hudpleie
  • Kommer fra: Sotra
  • Bedrift/skole: Visit AS
  • Navn på Instagram: carini_panini
  • Aktuell som: Deltaker i Yrkes-VM i Abu Dhabi.

ELSKER FAGET

Carina er mer enn gjennomsnittlig opptatt av faglige spørsmål.- Jeg valgte hudpleieutdanningen fordi jeg er interessert i skjønnhet og velvære. Men jeg synes også det er veldig givende å vite at jeg kan hjelpe kunder med ulike hudproblemer. Jeg vil gjerne gjøre noe positivt for mennesker og opplever at jeg kan bidra til å løse viktige behov. Det beste med faget mitt er at jeg får jobbe med mennesker, enten det dreier seg om oppfriskende ansiktsbehandlinger eller problemhud.


- Jeg tror deltagelsen i WorldSkills kan hjelpe meg til å bli en bedre hudpleier, fordi man venner seg til å jobbe disiplinert og planmessig. Nå er det bare å lære seg engelske faguttrykk, så er jeg klar, legger hun til.


Satser på NM i Oslo Spektrum neste år

Daglig leder Espen Sævold i Visit as, som inkluderer fire salonger med frisør- og velværetjenester, synes det er veldig positivt at Norge for første gang får en konkurransedeltager i hudpleie i WorldSkills. Som leder av NFVBs konkurranseutvalg mener han dette er første steget på veien mot et NM i hudpleie. 

- Jeg har flere hudpleiere ansatt og synes det er flott at det konkurreres nasjonalt og internasjonalt på dette fagområdet. Jeg mener NFVB har mye å lære av konkur-ransereglementet fra WorldSkills. Dette er noe vi vil ta med oss i arbeidet med å lage en NM-konkurranse for hudpleiere. Forhåpentligvis kan det arrangeres under Hår & Skjønnhet i Oslo Spektrum i mars neste år.


- Konkurranser gjør oss til gode fagutøvere, og dette er et satsningsområde for oss, fastslår han og ønsker Carina lykke til i VM. Erfaringene herfra vil være nyttige for både utøvere og andre.

Tilbake
ANNET INNHOLD